Tento týždeň vám ponúkame staré recepty spisovateľky a etnografky Terézie Vansovej. V jej kuchárskej knihe z roku 1914 listovali šéfredaktorka časopisu Gastro Viera Dudášová a Miroslav Würfl. Zaujali ich krehké maslové cestá, a tak na dnešný deň vybrali sladkú špecialitu.
Dámske rozmary Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme :
vyvaľkané lístkové cesto
bielka zo 6 vajec
cukor
Postup:
Lístkové cesto dáme na plech a necháme ho spolovice zapiecť. Potom ho opatrne vyberieme z rúry a potrieme omáčkou, ktorú si pripravíme takto: ušľaháme si sneh zo 6 bielkov, pridáme 36 deka cukru a týmto snehom potrieme lístkové cesto. Vrch ešte posypeme cukrom, necháme zapiecť až vznikne sladký krehký koláč.