Žurnalistka, kuchárka a lektorka. Skúseností získavala v detskej škole varenia, ale i v reštaurácii u Jaroslava Žídeka a na rôznych kurzoch varenia, dokonca i vo Viedni. V projekte Cookučka sa venuje sa najmä téme detská a rodinná strava. Je spoluautorkou knihy „Prvé príkrmy“. Tak, to je stručná vizitka Mgr. Kataríny Medveďovej - Ovečkovej, ktorá bude tento týždeň variť s Jankou Bleyovou.
Špaldové cestoviny s omáčkou z čerstvých paradajok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
500 g obľúbené špaldové cestoviny
1 kg čerstvých paradajok / v zime kvalitné paradajkové pyré
1 mrkva na osladenie omáčky
veľká hrsť bazalkových lístkov
Mozarela
4 polievkové lyžice olivového oleja
Postup prípravy pochúťky pre malých i veľkých je jednoduchý:
Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Podusíme na olivovom oleji do mäkka a pridáme paradajkové pyré. Posolíme, pridáme bazalku a rozmixujeme v mixéri.
Pripravenou salsou polejeme uvarené cestoviny a namrvíme na ne mozarelu.