Šošovicový dhál

Šošovicový dhál

Gastronomickým zvykom a trochu odlišným postupom prípravy jedál v ajurvédskej kuchyni -sa tento týždeň venujeme s novinárkou a blogerkou Biankou Stuppacherovou. Na stredu nám táto zvedavá cestovateľka ponúka šošovicový dhál. Šošovicu poznáme, ale čo je to ten dhál. Pýtala sa Janka Bleyová.

Šošovicový dhál Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:
Dva hrnčeky červenej šošovice, nepražené  karí korenie, kurkumu, soľ, pol cibule nakrájanej na kolieska, kokosové mlieko, strúčik cesnaku, niekoľko karí lístkov (u nás sušených), lyžičku rasce, dve lyžičky horčicových semiačok, čili (sušené) alebo ak znesieme pikantné, môžete nakrájať dve čerstvé čili papričky.

Postup:
Šosovicu prepláchneme vodou, pridáme kari korenie, kurkumu a uvaríme. Keď je šošovica  mäkká a vznikne akási hustá kaša, osolíme, pridáme podľa potreby na rozriedenie kokosové mlieko a stiahneme z platne. Na panvici dozlata orestujeme  cibuľku na oleji a vmiešame do šošovicovej zmesi aj s ďalšími vymenovanými ingredienciami. Táto omáčka sa nijako inak nezahusťuje.

Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame