Jablkovo-gaštanová torta

Jablkovo-gaštanová torta

V Kulináriu s vôňou gaštanov sme varili recepty na predjedlo, polievku, slávnostný hlavný chod a prišiel rad na dezert. Skôr ako Ivete Pospíšilovej Emília Ondrušková z Nitry prezradila recept na jablkovo – gaštanovú tortu, zdôraznila jej vitamínový obsah.  

Jablkovo-gaštanová torta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Proces sušenia gaštanov, ako ho priblížila Emília Ondrušková, používajú v Taliansku a je dosť náročný na technológiu i na čas.  My ich teda radšej skonzumujme čím skôr. Preto si zopakujeme recept na jablkovo - gaštanovú tortu.
Potrebujeme: 150 gramov gaštanovej múky (dostaneme kúpiť v predajniach biopotravín), 2 lyžice hladkej múky, 150 gramov cukru, 100 gramov masla, 3 vajcia, pohár mlieka, 2 centilitre likéru, rumu alebo koňaku, 2 jablká a trochu droždia.
Postup: Vymiešame žĺtka s cukrom a zmäknutým maslom. Pridáme múku, mlieko, droždie, likér a pokrájané jablká. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z 3 bielkov. Všetko vylejeme na pomúčený a vymastený plech a v rúre pečieme pri 180 stupňoch Celzia približne 30 minút.

Autorka: Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame