Ryba, z ktorej sa dnes naučíme pripravovať jedlo je medzi rybármi veľmi populárna. Jeden z dôvodov je aj ten, že je v našich vodách dostupná a tiež, že jej mäso je lahodné a dajú sa z neho pripraviť polievky, hlavné jedlá, aj rôzne predjedlá. Kedysi tieto ryby chovali a šľachtili mnísi a jedlo z nich bolo považované za pôstne, tak sa mohlo jesť aj v piatok. Skúsený rybár vie podľa šupín určiť vek tejto ryby a vie tiež, v akej hmotnosti je najchutnejšia. My sa však teraz zameriame na prípravu jedla, ktoré je jednoduché, zdravé a rýchle. Hane Michalčíkovej ho opäť predstavila Marta Jasečková z Mestského kultúrneho strediska v Leviciach.
Kapor v paprikovej omáčke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu Kapra v paprikovej omáčke budeme potrebovať: jeden kus kapra nakrájaného na podkovičky, ktorého si namarinujeme, ďalej soľ, hladkú múku, mletú červenú papriku, vegetu, cesnak, korenie na ryby, smotanu a olej na vyprážanie. Najskôr si pripravíme marinádu: Suroviny spolu zmiešame podľa našej chuti a v tejto marináde ponecháme podkovičky minimálne 12 hodín. Najlepšie je rybu naložiť do marinády deň vopred. Potom si pripravíme múčku na obaľovanie ryby a to z hladkej múky, mletej červenej papriky, soli a vegety. V takejto paprikovej múke obalíme marinované ryby a vyprážame do chrumkava.