Príbeh vysielača vo Veľkých Kostoľanoch

Príbeh vysielača vo Veľkých Kostoľanoch

Naše vysielanie z rozhlasovej pyramídy sa môže dostať k poslucháčom najmä cez rozhlasový vysielač. Ten najbližší je na Kamzíku. Jedno z najväčších takýchto zariadení šíriacich signál na stredných vlnách bol vysielač Veľké Kostoľany. Do prevádzky ho spustili pred 75 rokmi. V tamojšej lokalite nájdete budovu v rovnakom stave ako dnes. Kvalitná stavba odoláva času, aj keď dnes už je šírenie signálu z tejto lokality minulosťou. Nový majiteľ lokality tam má veľké plány – a chce hlavnú budovu vysielača zachovať v pôvodnej podobe. Viac povedal Martinovi Jurčovi Ľubomír Bejdák zo spoločnosti Alacres Veľké Kostoľany.  

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V Rádiu Regina Západ hovoríme o minulosti rozhlasového vysielača vo Veľkých Kostoľanoch. Kedysi tento priestor patril Slovenským rádiokomunikáciám. Dnes chcú tamojší nadšenci uchovať myšlienku pôvodného účelu hlavnej budovy - využiť priestor najmä na kultúru. Martin Jurčo sa s Ľubomírom Bejdákom pristavil pri veľkých fotografiách spred 75 rokov, z čias výstavby objektu.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak aj takto bolo kedysi počuť vo vysielaní o existencii vysielača Veľké Kostoľany. My sa tam určite ešte vrátime. Ako sme počuli, v objekte vysielača plánujú aj výstavy pre verejnosť.

Galéria

IMG_2341.JPG IMG_2349.JPG
Autor a foto: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame