Súťaž o najkrajší chotár

Súťaž o najkrajší chotár

Vždy na jeseň sa v niektorom zo slovenských regiónov vyhodnocuje súťaž Top Agro. Tá predstavuje najlepších slovenských agromanažérov. Popritom však je roky úspešná aj súťaž, ktorá vyhodnocuje slovenské poľnohospodárske podniky. No nie z pohľadu čísiel, ale do popredia idú aj iné faktory. Už názov – Súťaž o najkrajší chotár -nasvedčuje, čo si komisia všíma. A tá v týchto dňoch brázdi Slovensko. Martin Jurčo sa na význam tejto súťaže opýtal predsedníčky komisie, dlhoročnej poľnohospodárskej novinárky Sone Ludvighovej. 

Súťaž o najkrajší chotár 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovoríme o projekte Súťaž o najkrajší chotár, ktorú pripravuje viacero subjektov, no najmä  Klub poľnohospodárskych novinárov. V týchto dňoch prechádzajú prihlásené farmy, zoznamujú sa s ich prácou a napokon nastane vyhodnotenie. Ako sme už počuli, komisiu sme zastihli v Dolných Orešanoch, kde je jedna z prihlásených fariem, a to zážitková Včelia farma. Martin Jurčo na nej oslovil domácich, teda manželov Ľubicu a Dušana Geschwandtnerovcov.

Súťaž o najkrajší chotár 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Cez víkend teda bude v Dolných Orešanoch nielen možnosť pozrieť sa na farmu, ale deti budú mať o program postarané. Takže, to bola jedna z fariem, ktorá súťaží v projekte O najkrajší chotár. Do akej miery bude úspešná sa dozvieme pri odovzdávaní ocenení, a to na počas nitrianskeho Agrokomplexu v auguste.


 

Autor a foto: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame