Naozaj? Húsenice - plastožrútky

Naozaj? Húsenice - plastožrútky

Húsenice, ktoré žerú plast - plastožrútky! Počuli ste už aj vy senzačnú správu o tom, že si nemusíme robiť starosti s odhodenými igelitovými vreckami alebo PET fľašami, pretože ich za nás rozložia červy? Soňa Juriková sa vybrala zisťovať, ak oje to naozaj.

Naozaj? Húsenice - plastožrútky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ročne vraj ľudia použijú miliardu polyetylénových tašiek. Britský denník Independent píše, že asi štvrtina morských rýb má v tele mikroskopické čiastočky plastov. To znamená, že vlastne jeme svoje vlastné odpadky. A mikročiastočky plastov by sme našli aj v piesku na hociktorej pláži, či dokonca na dne Mariánskej priekopy, čo je najhlbšie dno oceánu.
V sídle OSN v New yorku sa nedávno konala konferencia o oceánoch – najväčšie podujatie, ktoré tento rok organizácia spojených národov poriada na medzivládnej úrovni. Podľa odborníkov už totiž máme za sebou časy, keď sme diskutovali o tom, čo by sa malo urobiť – teraz je čas na predkladanie konkrétnych plánov v jednotlivých krokoch.
Senzačnú informáciu o plastožravých červíkoch si teda politici ako riešenie problému s plastmi zatiaľ domov neodniesli - a otázka znižovania odpadu je stále hlavne na našich pleciach.
 

Autor: Soňa Juriková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame