Život Gustáva Husáka počas vojny

Život Gustáva Husáka počas vojny

S menom historika Tomáša Černáka ste sa už vo vysielaní Rádia Regina mohli stretnúť niekoľkokrát. Bolo to napríklad pri udeľovaní cien Literárneho fondu, keď sme predstavovali jeho knihu mapujúcu mladé roky politika Gustáva Husáka. Dnes budeme hovoriť o ďalšej jeho knihe, ktorá sa opäť venuje Husákovi a všíma si jeho pôsobenie v odboji a v Slovenskom národnom povstaní. S autormi knižnej novinky Tomášom Černákom a Martinom Mockom sa Michal Herceg stretol v Štátnom archíve v Leviciach, kde svoju prácu prezentovali. Je zaujímavé, že Gustáv Husák prežil niekoľko týždňov koncom vojny neďaleko odtiaľ.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Advokátsky koncipient či tajomník zväzu špeditérov. To už hovorím o zamestnaniach neskoršieho politika Gustáva Husáka, ktorý sa počas vojnových rokov pretĺkal najprv dosť ťažko.

S historikmi Tomášom Černákom a Martinom Mockom hovoríme o rokoch druhej svetovej vojny. Presnejšie o tom, ako si počas vojny počínal neskorší významný slovenský politik Gustáv Husák. Viac sa o tom môžete dočítať aj v novej knihe spomenutých historikov. Tá zaujala Michala Hercega.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Michal Herceg; Foto: TASR/Roller

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame