Pri Dunaji - bratislavské nábrežia

Pri Dunaji - bratislavské nábrežia

Viete o tom, že keď sa vyberiete na prechádzku dunajským nábrežím môžete na strane mesta – teda na ľavom brehu Dunaja, prejsť rovno tromi nábrežiami? Nábrežie armádneho generála Ludvíka Svobodu smeruje od mosta Lafranconi po most SNP, Rázusovo nábrežie sa začína pri Novom moste a končí na námestí Ľudovíta Štúra, kde sa napája na Vajanského nábrežie, ktoré sa končí na Šafárikovom námestí. A práve niekde v strede celého dunajského nábrežia - konkrétne pred námestím Ľudovíta Štúra sme sa s turistickým sprievodcom Mariánom Bilačičom na prechádzkach uličkami Bratislavy zastavili:  

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Spojenie mesta a vody  pridáva každému mestu niečo navyše. Stačí spomenúť Paríž, Lyon, Budapešť, či Benátky... Ale ani naša Bratislava nie je horšia. Línia kontaktu urbárneho prostredia teda mesta s prírodným - s riekou dodáva mestám špecifickú promenádnu charakteristiku a výhľady z nábrežných lokalít sú atraktívne nielen pre turistov, ale aj domácich. Okolo rieky sa v meste vždy sústreďoval život. Aj preto pri nej zväčša nachádzame množstvo svedkov histórie. S Mariánom Bilačičom ich dnes spoznávame na ľavom brehu Dunaja, konkrétne pohľadmi na námestie Ľudovíta Štúra. 

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Okrem čajok nám dnes na vychádzke po bratislavskom nábreží robil spoločnosť aj skúsený turistický sprievodca Marián Bilačič.

Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: Ľuboš Houška

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame