Výlet do virtuálnej reality

Výlet do virtuálnej reality

Leto je pre mnohých z nás časom cestovania a spoznávania nových kútov sveta. Známych  pamiatok, galérií a múzeí. Viete však, že toto sa dá robiť aj z vašej obývačky? Presvedčila sa o tom aj Tatiana Šušková, ktorá sa na Fakulte informatiky Paneurópskej vysokej školy vybrala do virtuálneho sveta. 

Výlet do virtuálnej reality - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A Ján Lacko sľub aj splnil. Tatiana Šušková sa mohla úplne zblízka pozrieť na príklad na sochu biblického Dávida, svetoznáme dielo Michaelangela Bounarotiho v múzeu vo Florencii. Interaktívne technológie môžu v budúcnosti zmeniť nielen návštevy galérií a múzeí, ale napríklad aj proces vzdelávania.

Rôznym projektom v tejto oblasti sa venuje aj Laboratórium virtuálnej a rozšírenej reality Fakulty informatiky Paneurópskej vysokej školy, v ktorom vytvárajú naozaj unikátne postupy  spoznávania sveta. Vo virtuálnej a rozšírenej realite pripravilo napríklad projekt 24 kultúrnych, historických, technických a prírodných pamiatok zo Slovenska a Ukrajiny, ktorý sa stal užitočnou vyučovacou pomôckou. Tatiane Šuškovej  o možnostiach využívania tohto spôsobu v mnohých oblastiach nášho života povedal viac Ján Lacko.     

Výlet do virtuálnej reality - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na výlet do virtuálneho sveta, ktorý nám ponúka okrem zábavy aj vzdelávanie, nás pozvala Tatiana Šušková.

Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame