Dejiny policajnej kynológie

Dejiny policajnej kynológie

Budia rešpekt, majú neuveriteľné schopnosti a v mnohých prípadoch sú nenahraditeľnými pomocníkmi kriminalistov pri odhaľovaní trestných činov. Hovoríme o práci služobných kynológov a ich štvornohých zverencoch - psoch.  A keďže sme si koncom týždňa v priestoroch hradu Červený Kameň pripomenuli 70. výročie ich vzniku. Janku Bleyovú zaujímalo, aké boli vlastne začiatky slovenskej kynológie, aj preto oslovila  zanieteného kynológa a publicistu Petra Nevolného a muža, ktorý v pozícii riaditeľa kynológie a hipológie Prezídia Policajného zboru 20 rokov  formoval tento odbor Vladimíra Ďurišina. 

Dejiny policajnej kynológie - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sedemdesiat rokov existencie služobnej kynológie na našom území, to nie sú iba historické medzníky a dátumy. Sú to predovšetkým nové poznatky a úspechy, ktoré už dávno prekročili nielen hranice Slovenska, ale i Európy. Aj o tom sa Janka Bleyová  pozhovárala  s bývalým  dlhoročným riaditeľom Odboru kynológie a hipológie Prezídia Policajného zboru Vladimírom Ďurišinom  a s  autorom publikácie o služobných psoch Petrom Nevolným.

Dejiny policajnej kynológie - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pri príležitosti 70. výročia služobnej kynológie sa Janka Bleyová  o tejto neľahkej, ale nenahraditeľnej podobe policajnej a kriminalistickej práce, zhovárala s Vladimírom Ďurišinom a Petrom Nevolným.

Autor: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame