Minulosť a súčasnosť bratislavskej Starej radnice

Minulosť a súčasnosť bratislavskej Starej radnice

Viete kde sa v Bratislave nachádzajú Jakubov dom, Pawerov dom, Ungerov dom a Aponiho palác – v úplnom centre mesta to máte ako štyri budovy v jednom komplexe - pretože domy postavené v rôznych umeleckých slohoch tvoria dnes kompaktný celok Starej radnice.

O výnimočnosti tejto stavby sa dnes Tatiana Šušková v našej rubrike venovanej histórii zhovára s Beátou Husovou z Múzea mesta Bratislavy, ktoré dnes v tomto historickom objekte sídli. 

Minulosť a súčasnosť bratislavskej Starej radnice - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pred chvíľou sme sa na výlete do histórie dozvedeli viac o histórii budovy Starej radnice v Bratislave – a teraz sa spolu s Tatianou Šuškovou vraciame so prítomnosti. Stará radnica totiž vďaka aktivitám Múzea mesta Bratislavy rozpráva aj dnes svoj dlhý príbeh. Viac o ňom hovoria Beata Husová a Martina Pavlíkanová.

Minulosť a súčasnosť bratislavskej Starej radnice - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Múzejníci si však vedia pamiatky histórie strážiť ako oko v hlave.  nielen strážiť, ale rozprávať jej príbehy ďalej. Aj preto sme aj za pracovníkov Múzea mesta Bratislavy radi, že vám ako prví oznamujeme, že toto múzeum si len pred pár minútami v priestoroch Ministerstva kultúry Slovenskej republiky prevzalo ocenenie Múzeum roka.
 

Autorka Tatiana Šušková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame