David Púchovský o katastrofe letu 001 na Zlatých pieskoch

David Púchovský o katastrofe letu 001 na Zlatých pieskoch

Katastrofa letu 001 – ako to bolo naozaj? Aj to sa pýtal novinár David Púchovský. Zaujímalo ho hlavne za akých okolností zomrelo na bratislavských Zlatých pieskoch pred 44 rokmi 76 cestujúcich. Čo ovplyvnilo pád lietadla krátkeho letu, ktoré dovtedy jazdilo bez akýchkoľvek problémov? Zlyhali piloti alebo išlo o technickú poruchu? Téma vzbudzuje pozornosť dodnes a je spojená s viacerými nejasnosťami. Aj preto David Púchovský zozbieral všetky materiály, a vydal v obsiahlej knihe. Martin Jurčo sa ho pýtal aj na to, ako sa k téme dostal, keďže nepatrí k pamätníkom tohto obdobia. 

David Púchovský o katastrofe letu 001 na Zlatých pieskoch 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovoríme o knihe, v ktorej novinár David Púchovský mapuje okolnosti tragédie  - pádu lietadla na bratislavských Zlatých Pieskoch. Nehoda sa stala počas horúcich letných dní v roku 1976. Priamo pred zrakmi kúpajúcich sa spadlo lietadlo idúce z Prahy do Bratislavy do jazera. Martin Jurčo sa Davida Púchovského opýtal aj na ďalšie podrobnosti nehody.

David Púchovský o katastrofe letu 001 na Zlatých pieskoch 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Novinár David Púchovský hovoril o svojej novej knihe, do ktorej zhromaždil informácie o lietadla do Zlatých Pieskov počas horúcich letných dní v roku 1976.

Autor: Martin Jurčo; Foto TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame