Spomienka na Dušana Grúňa

Spomienka na Dušana Grúňa

Dnes ráno sme v spravodajstve pripomenuli smutnú správu, že vo veku 81 rokov zomrel spevák Dušan Gruň. Najmä v 60. a 70. rokoch patril k najpopulárnejším interpretom. Dokonca sa objavoval aj medzi jazzovými spevákmi.

Dušan Grúň sa narodil 26. mája 1942 v Žiline. Netrvalo to dlho a pôsobil s legendárnymi kapelami, v Ostrave s Orchestrom Iva Pavlíka, v Bratislave s orchestrom Juraja Velčovského, ktorému ako spevák zostal verný najdlhšie. Náš rozhlasový archív ukrýva desiatky a desiatky jeho nahrávok. S Orchestrom Gustava Broma, s rozhlasovým tanečným orchestrom v Prahe i v Bratislave, i s ďalšími telesami. Martin Jurčo sa v spomienkovom rozhovore s Dušanom Grúňom vrátil k jeho začiatkom, keď študoval v Ostrave a bol zatiaľ eštelen hudobníkom.

Spomienka na Dušana Grúňa Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dušan Gruň sa dožil 81 rokov, narodeniny by mal 22. mája. Naposledy sme ho mohli vidieť pred dvomi rokmi naživo aj s veľkou kapelou Big Bandom Pavla Zajáčka napríklad na námestí v Trenčianskych Tepliciach, kde sa predstavil v skvelej forme so swingovými skladbami.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame