Navštívili sme Evanjelické cirkevné dni v Békešskej Čabe

Navštívili sme Evanjelické cirkevné dni v Békešskej Čabe

Od roku 2008 organizuje Evanjelická cirkev augsburského vyznania na Slovensku každé dva roky Evanjelické cirkevné dni. Najprv to bolo v Bratislave, potom o dva roky v Žiline, ďalej v Lučenci a v Spišskej Novej Vsi. Po prvý raz sa tento rok uskutočnili mimo územia Slovenska - v Maďarsku v meste Békešská Čaba. Mesto je baštou evanjelických veriacich na Dolnej zemi, ich monumentálny kostol patrí k najväčším evanjelickým kostolom v strednej Európe. Súčasťou programu prvého otváracieho dňa Evanjelických dní bolo založenie Asociácie slovenských evanjelických cirkví. Viac o tejto asociácií si teraz povieme s Martinom Jurčom.

Navštívili sme Evanjelické cirkevné dni v Békešskej Čabe - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Vďaka polohe Békešskej Čaby prišli na Slovenské evanjelické dni veriaci z Maďarska, Srbska, Rumunska a, samozrejme, vo veľkom počte aj zo Slovenska. Na programe bolo niekoľko bohoslužieb, spievanie duchovných piesní, koncerty pre mládež i starších veriacich, ale aj diskusie, neformálne stretnutia, duchovná tržnica a mnoho ďalších podujatí. Atmosféru týchto dní nám sprostredkuje Martin Jurčo.

Navštívili sme Evanjelické cirkevné dni v Békešskej Čabe - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Galéria

Békešská Čaba-Jurčo.JPG
Autor: Martin Jurčo Foto: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame