Kvarteto – Levice

Kvarteto – Levice

Osemstošesťdesiat rokov si pripomína mesto Levice od svojej prvej písomnej zmienky. Je to centrum Tekova s tridsaťtritisíc obyvateľmi. V posledných rokoch sa mesto výrazne mení - najmä v centre mesta prechádzajú rekonštrukciou niektoré historické budovy, pred niekoľkými rokmi dostalo nový šat aj hlavné námestie. Jednou z bolestí mesta je však ohyzdná budova levického Domu kultúry Družba na námestí. Pred rokmi ju zatvorili s prísľubom skorej rekonštrukcie, no dodnes sa tak nestalo. Netreba zúfať, vraj aj to mestskí poslanci majú vyriešené. Dozvedel sa to Martin Jurčo.

V Leviciach prebieha rozsiahla rekonštrukcia Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Aj v Leviciach propagujú duálne vzdelávanie

Už sme počuli, že zamestnanosť sa za posledných pätnásť rokov v Leviciach výrazne zmenila. Do priemyselného parku Levitexu prichádzajú investori a tí hľadajú stále nových a nových zamestnancov. O niektoré pracovné pozície však nie je záujem - aj preto čoraz intenzívnejšie spolupracujú firmy so školami. Martin Jurčo zistil viac pri tohtotýždňovom otvorení strediska duálneho vzdelávania v strojárskej spoločnosti, ktorá sa aj v levickom závode zameriava na strojársku výrobu.

Aj v Leviciach propagujú duálne vzdelávanie Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Levice sú stále krajšie a malebnejšie

Levický okrášľovací spolok usilovne vyhľadáva miesta, ktoré by si žiadali revitalizáciu. A ich snaha prináša aj svoje ovocie, ktoré vnímajú všetci obyvatelia mesta. S predsedom združenia Csabom Tolnaiom sa stretol Martin Jurčo.

Levice sú stále krajšie a malebnejšie Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V Leviciach môžete spoznávať vesmír

Aj keď ju nájdete nenápadne zastrčenú za železničnou traťou, každoročne k nej smerujú tisícky návštevníkov. Hovoríme o Tekovskej hvezdárni v Leviciach. Má najmodernejšie vybavenie a nadšených pracovníkov, ktorí toto nadšenie prenášajú aj na návštevníkov. Presvedčil sa o tom i Martin Jurčo. Riaditeľ Jozef Kováč mu najprv povedal o dejinách hvezdárne.

V Leviciach môžete spoznávať vesmír Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kvarteto archív nájdete tu.

Galéria

DSC00278-u.jpg DSC00279-u.jpg
Autor: Martin Jurčo Foto: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame