Ako si obľúbiť prírodovedné predmety

Ako si obľúbiť prírodovedné predmety

Dobrá rada

Ako učiť prírodovedné predmety tak, aby deti zaujali? V posledných mesiacoch sme často počúvali výsledky rôznych testovaní a z nich konštatovania, že naši žiaci zaostávajú za rovesníkmi z iných krajín. Čo s tým, sa pýtala Martina Švirlochová žiakov, učiteľov, vedcov. Začnime medzi študentmi Bilingválneho gymnázia C. S. Lewisa. Michaela a Katarína odpovedajú na otázku, či patria prírodovedné predmety medzi obľúbené.

Ako si obľúbiť prírodovedné predmety - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O pár dní deti prinesú domov vysvedčenia. Ako sa im darí v matematike, chémii, či fyzike? Žiadna sláva? Dnes bude reč o fyzike. Začnime medzi študentmi Martinom, Danielom a Nikolou z Gymnázia Alberta Einsteina. Ako učiť tak, aby to už nižšie ročníky zaujalo?

Ako si obľúbiť prírodovedné predmety - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sa Martina Švirlochová pýta a zbiera rady, ako zatraktívniť prírodovedné predmety. Pýtala sa medzi tými, ktorých si veda získala. Majo, Bianka, Daniel zo Strednej odbornej školy chemickej z Vlčieho Hrdla sa zhodli v tom, že ich chémia zaujala už na základnej škole. A to vďaka skvelým učiteľom. No a stihli už pochopiť aj to najpodstatnejšie. Kde so svojím odborom nájdu uplatnenie.

Ako si obľúbiť prírodovedné predmety - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Aj dnes začíname medzi študentmi. Hovoríme totiž o tom, ako učiť prírodovedné predmety tak, aby deti zaujali. Sára navštevuje Gymnázium na Grösslingovej ulici v Bratislave a Tomáš na informačné technológie v Prahe. Kto ich pritiahol k tomu, že dnes matematiku považujú za obľúbený predmet?

Ako si obľúbiť prírodovedné predmety - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ako učiť prírodné vedy, to je aj otázka pre doc. Štefana Húšťavu z Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave.

Ako si obľúbiť prírodovedné predmety - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Martina Švirlochová Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame