Verejné priestory v Senci získali novú podobu

Verejné priestory v Senci získali novú podobu

Koncom roka 2023 boli v Senci úspešne ukončené investičné projekty zamerané na revitalizáciu verejných priestranstiev.

Projekty Revitalizácia – Sokolská ulica a Zlepšenie environmentálnych aspektov v centrálnej zóne mesta Senec dali mestu, jej obyvateľom, ale aj návštevníkom veľkú pridanú hodnotu, ktorú pri občasnej návšteve, tak ako Tatiana Šušková, zaregistruje každý návštevník mesta hneď na prvý pohľad.

Verejné priestory v Senci získali novú podobu I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes už snáď ani neexistuje legálna realizácia projektu, ktorá by nerešpektovala enviromentálne aspekty týkajúce sa hospodárenia s vodou, či zlepšovania mikroklímy.
Mesto Senec v rekordne krátkom čase ukončilo dva investičné projekty zamerané na revitalizáciu verejných priestranstiev na Sokolskej ulici a v centrálnej zóne mesta, na ktoré získalo finančné prostriedky v rámci výzvy na podporu zelenej infraštruktúry a regeneráciu vnútroblokov sídlisk.

Celková zrevitalizovaná plocha je viac ako 7 500 metrov štvorcových a ako povedala Tatiane Šuškovej projektová manažérka mesta Lenka Nižnanská vodozádržné opatrenia tvoria podstatnú súčasť oboch projektov.

Verejné priestory v Senci získali novú podobu II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nové priestory priateľské k životnému prostrediu teda skrášľujú časti mesta. V súčasnosti je dôležité, aby nielen mesto, ale najmä obyvatelia pristupovali k novej zeleni ohľaduplne a s trpezlivosťou, aby dostali šancu vyrásť. Odmenou pre domácich aj návštevníkov mesta budú miesta príjemné pre oddych počas celého roka.

Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame