Začala sa plavebná sezóna na Dunaji

Začala sa plavebná sezóna na Dunaji

Nový lodný poriadok a otvorenie v poradí 20. plavebnej sezóny na Dunaji. Aj tak otvorili Dunaj pre turistov v prichádzajúcej sezóne. Kľúčovou je v tejto oblasti Bratislava, kde je začiatok všetkých výletov smerom do Viedne alebo do Budapešti. Samozrejme, dá sa ísť aj bližšie na Devín či do Gabčíkova.

O tom, o ktoré trasy je najväčší záujem povedala Martinovi Jurčovi Ľudmila Masariková z Lodnej osobnej dopravy spoločnosti Slovenská plavba a prístavy.

Začala sa plavebná sezóna na Dunaji I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Najviac do prevádzky osobnej dopravy na Dunaji zasiahla pandémia. V roku 2020 prepravili len 30 tisíc a o rok neskôr len 38 tisíc cestujúcich.

Pokles súvisel aj s vyradením legendárnych rýchlolodí s názvom Meteor, pretože pre vojnu na Ukrajine ich nebolo možné servisovať. Až od minulého roku sa počty dostávajú opäť do normálu. Na Dunaji je k dispozícii viacero lodí na osobnú prepravu, a tak máme viacero možností.

Ako však Martinovi Jurčovi povedal predseda predstavenstva Bratislavskej organizácie cestovného ruchu Vladimír Grežo, málo to žije na brehu Dunaja.

Začala sa plavebná sezóna na Dunaji II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako pripomenuli prevádzkovatelia osobnej dopravy na Dunaji, spojení je dostatok v rôznych cenových reláciách do Viedne a Budapešti, ale populárne sú aj vnútroštátne plavby na Devín či do Gabčíkova. Pre náročnejších je k dispozícii aj večera či brunch na Dunaji.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame