Ružový pochod

Ružový pochod

Údajne existuje vyše 200  typov nádorových ochorení, pričom u žien je jedno z najčastejších rakovina prsníka. Treba, ale zdôrazniť, že ak sa ochorenie podchytí včas - patrí k najliečiteľnejším. Pred zajtrajším charitatívnym podujatím „Pochodom  za zdravé prsia“ zameraným na podporu žien s rakovinou prsníka - sa s primárom Mamologického oddelenia Onkologického ústavu sv. Alžbety Doc. Vladimírom  Bellom i so samotnými „obeťami“ tejto onkologickej diagnózy - pozhovárala Janka Bleyová.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Už zajtra sa naše hlavné mesto oblečie do ružovej farby. Tá je totiž symbolom závažného onkologického ochorenia – rakoviny prsníka. Organizátori charitatívneho podujatia  odštartujú  už 10. jubilejný  ročník Pochodu za zdravé prsia, ktorý sa bude niesť v duchu hesla – Fandíme ženám. Jedným z najneúnavnejších šíriteľov osvety a prevencie rakoviny prsníka je primár  Mamologického oddelenia Onkologického ústavu sv. Alžbety Doc. Vladimír  Bella. S týmto  špičkovým slovenským odborníkom sa nad niektorými rozmermi spomínaného ochorenia zamyslela Janka Bleyová.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak teda budete mať zajtra čas a chuť – príďte podporiť ženy, ktoré sa napriek  závažnej diagnóze nevzdávajú – mnohé pracujú a žijú život manželiek, mám, dcér či svokier. Pochod za zdravé prsia bude síce až popoludní, ale v areáli Bratislavského hradu sa sprievodné podujatia plné hudby, tanca a spevu začínajú už o desiatej.
 

Autor. Janka Bleyová; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame