Príbehy klaunov

Príbehy klaunov

Koncom augusta na Kremnických Gagoch  sa Emília Vášáryová a Zuzana Kronerová  stali krstnými mamami knihy s veľavravným názvom: Na zázraky máme nos. Je to už druhá kniha Občianskeho  združenia ČERVENÝ NOS Clowndoctors.  Sú to príbehy zdravotných klaunov, s ktorými sa na prezentácii  v jednom bratislavskom kníhkupectve, stretla Janka Bleyová. O zábavu sa tam kupujúcim návštevníkom, postarala sestra Tina Trdlová, v civile Mirka Dutková a doktor Quido Bublanina alias Roman Večerek.

Príbehy klaunov 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Občianske združenie Červený nos Clowndoctors už 15 rokov rozdáva chorým, uboleným, alebo osamelým ľuďom - smiech a humor. Zdravotní klauni  pôsobia v 53 zdravotníckych zariadeniach a v 31 zariadeniach pre seniorov. A počúvajte dobre – mesačne predstavuje  číslo klauniád  okolo 230, no a tento rok v apríli, červené nosy prekonali hranicu 20 tisíc klauniád. Mnohé stretnutia s chorými deťmi, alebo seniormi – to sú príbehy, na ktoré sa nezabúda ani po rokoch. Niektoré ostávajú zapísané v knihe Na zázraky máme nos. Jedným z autorov príbehov je aj Roman Večerek – medzi deťmi známy ako doktor Quido Bublanina.  Na prezentácii spomínanej knihy ho Janka Bleyová  oslovila tiež, ale  najskôr nám ponúka vyznanie výkonnej riaditeľky spomínaného združenia Zuzany Ambro.

Príbehy klaunov 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Počas októbra – Mesiaca úcty k starším, sa združenie ČERVENÝ NOS Clowndoctors rozhodlo zorganizovať  navyše ďalších 15 klaunských návštev v seniorských zariadeniach, ktoré zdravotní klauni pravidelne nenavštevujú. V západoslovenskom kraji to budú zariadenia v Skalici, v Galante, v Bratislave a v Nových Zámkoch. Červený nos, takto aj so seniormi, oslávi svoje 15. narodeniny...


Autor: Janka Bleyová; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame