Ako pripraviť auto na zimu?

Ako pripraviť auto na zimu?

Aká bude tohtoročná zima? Mrazivá s bohatou nádielkou bielej pokrývky alebo takmer bez snehu? To ešte nevieme. No určite vieme, že sychravé počasie, hmla, dážď a sneh predstavujú pre vodičov mnohé riziká. Preto si tento týždeň povieme, ako si môžeme čo najlepšie pripraviť auto na zimnú prevádzku. Miroslav Würfl sa prezidenta Autoklubu Slovenskej republiky Štefana Mihálika najprv opýtal, odkedy by sme mali mať, podľa zákona, obuté zimné pneumatiky.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň radíme motoristom, ako si môžu pripraviť svoj automobil na blížiacu sa zimnú sezónu. Nejde však len o výmenu letných pneumatík za zimné, o ktorej sme hovorili včera. Dnes si v aute skontrolujeme kvapaliny. Existuje viacero tekutín do ostrekovačov, a ako s nimi máme naložiť?

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Od začiatku týždňa sme už stihli vymeniť pneumatiky, aj doliať nemrznúcu zmes do ostrekovača. Dnes sa zameriame na autobatériu. Ako ju máme pripraviť na zimnú prevádzku.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň radíme motoristom, ako si majú pripraviť svoje auto na zimnú prevádzku. Aká bude tohtoročná zima, či tuhá alebo slabšia, to ešte nikto nevie. No vodiči často diskutujú o tom, či sa dá úsporne jazdiť aj v zime.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zima sa už čoskoro prihlási o slovo. Mrholenie, dážď a sneh predstavujú pre vodičov viaceré riziká. Práve preto tento týždeň radíme šoférom, ako si majú nachystať svoje auto na zimu. Od pondelka sme už stihli vymeniť pneumatiky, skontrolovať kapacitu autobatérie a dnes sa zameriame na snehové reťaze. Ako si vybrať vhodné reťaze na naše auto?

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame