Ako prežiť Vianoce bez stresu? Ako mať zdravú psychiku, ale aj zdravé srdce.

Ako prežiť Vianoce bez stresu? Ako mať zdravú psychiku, ale aj zdravé srdce.

Pred Vianocami sa to na nás takpovediac sype. Máme veľa povinností nielen v práci, ale aj doma. Upratať, upiecť, ale aj kúpiť darčeky, tých činností, ktoré treba zvládnuť je v tomto období veľmi veľa. Pre mnohých je táto situácia stresujúca. Tento týždeň nám poradí psychologička ako prežiť nápor na psychiku, no budeme hovoriť aj o tom, ako sa máme správať ku svojmu srdu, aby sme ten stres zmiernili. Mária Babinská oslovila kardiológa profesora Roberta Hatalu. Najskôr bude reč o dôležitosti pohybu.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vianoce sú nádherné sviatky, ale obdobie, ktoré im predchádza je plné zhonu a stresu. Chceme mať všetko dokonale pripravené. Cítime tlak v robote, ale aj doma. Preto nám tento týždeň radí kardiológ, ako si chrániť srdiečko. Mária Babinská s profesorom Robertom Hatalom debatovala o tom, či srdce bolí.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čaro Vianoc sa blíži, no kolotoč povinností v práci, ale aj doma sa nedá zastaviť. Jednoznačný návod na pokojné prežitie sviatkov asi neexistuje. Naša predstava o tom, ako by mali Vianoce vyzerať, je často v rozpore s tým, ako ich reálne prežívame. Prijať to, je veľmi náročné a preto sa môžeme kvôli tomu dostať do napätia a frustrácie. Jednoducho treba sa zmieriť s tým, že nebude všetko totálne dokonalé. Mária Babinská sa zhovárala so psychologičkou Linnet Michaličkovou.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Konflikty riešime počas celého roka, no cez sviatky môžu byť ešte viac viditeľné. Máme totiž snahu vytvoriť si ilúziu dokonalých sviatkov s cieľom odvrátiť pozornosť od reality, v ktorej žijeme. Z každej strany sa na nás rútia reklamy, filmy, ktoré nám vykresľujú Vianoce ako sviatky pohody, lásky, rodinnej harmónie a porozumenia.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň sme hovorili o tom, ako zvládnuť Vianoce bez stresu, aby bola v pohode naša psychika, ale aj srdiečko. Je to pravda, teraz sme  v najväčšom predvianočnom zhone, všetko chceme stihnúť. Máme veľa práce v zamestnaní, ale aj doma máme veľa povinností. Mária Babinská oslovila kardiológa, profesora Roberta Hatalu.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame