Ako správne kváskovať?

Ako správne kváskovať?

Výhodou kváskového pečenia je, že si môžeme upiecť chlieb podľa toho aký nám vyhovuje a podľa našej chuti. A ak chceme mať pečivo zdravšie, pridáme si do cesta zdravšie múky, čím si vieme zvýšiť aj výživovú hodnotu pečiva. K zdravým múkam patria aj menej známe, ako napríklad kamutová, aurora, timilia, či alicorno múka. U nás je najviac používaná špaldová a ražná múka, z ktorej sa pečie chutný ražný chlieb.

Vysvetľuje Marcele Jedinákovej certifikovaná pekárka a lektorka kváskového pečenia Petronela Burianová.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Už vieme, že ak chceme upiecť krásne nadýchaný voňavý chlieb aj v domácich podmienkach, potrebujeme silný kvások, múku a vodu. Dôležité je poznať správnu technológiu pečenia, čo súvisí aj s vhodnými nádobami na pečenie chleba.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Okrem múky a vody pri pečení s kvasom používame aj ďalšie suroviny ako cukor, či soľ.
Na čo si dať pri ich použití pozor?

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čoraz väčšej obľube sa teší doma upečený kváskový chlieb alebo slané, či sladké pečivo.  Avšak, nadýchanú striedku docielime len pri dodržaní osvedčených  postupov pri príprave. Základom je samozrejme kvalitný silný kvások a o detailoch ako pracovať s múkami a časom sa Marcela Jedináková dozvedela od certifikovanej pekárky a lektorky kváskového pečenia Petronely Burianovej.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Marcela Jedináková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame