Ako šetriť energie?

Ako šetriť energie?

Šetrenie energiami je v súčasnosti pri ich narastajúcich cenách nanajvýš aktuálnou témou. Stúpajú všade vo svete a aj doma by sme sa mali častejšie zamýšľať nad tým, ako ušetriť nielen našu peňaženku, ale aj životné prostredie. A oblastí, kde dokážeme šetriť aj v domácnostiach je hneď niekoľko. Vykurovanie, používanie vody, pri varení, využívanie elektrických spotrebičov, možnosti úspor ponúka aj obyčajné vetranie alebo osvetlenie.

O jednotlivých  oblastiach, kde môžeme doma šetriť energiami sa tento týždeň bude Tatiana Šušková v Dobrej rade zhovárať s odborným konzultantom projektu Žiť energiou Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry Ing. arch. Patrikom Martinom. Dnes začíname s vykurovaním.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň vám v rámci Dobrej rady ponúkame v súvislosti s rastúcimi cenami energií odporúčania,  čo môžete spraviť aj vo vašich domácnostiach, aby ich čo najviac ušetrili.
Včera sme sa venovali téme vykurovania, dnes sa Tatiana Šušková s odborným konzultantom projektu Žiť energiou Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry Ing. arch. Patrikom Martinom zamerala na šetrenie teplou vodou.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň vám v rámci Dobrej rady ponúkame v súvislosti s rastúcimi cenami energií odporúčania, čo môžete spraviť aj vo vašich domácnostiach, aby ste ich čo najviac ušetrili.
Včera sme sa venovali téme šetrenia teplou vodou, dnes sa Tatiana Šušková s odborným konzultantom jedného z poradenských centier projektu Žiť energiou Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry Ing. arch. Patrikom Martinom zamerala na šetrenie svetelnou energiou.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Záujem ľudí o energetické poradenstva zamerané na úsporu energií postupne stúpa. Ing. arch. Patrik Martin je odborným konzultantom v jednom z poradenských centier projektu Žiť energiou Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry. A tento týždeň nám v Dobrej rade s Tatianou Šuškovou ponúkajú odporúčania ako môžeme aj jednoduchými krokmi v domácnostiach ušetriť značnú časť energií. Dnes zaznie na úvod jednoduchá otázka. Koľko elektrospotrebičov, z tých čo doma máte naozaj potrebujete?

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A ešte jedna rada na záver. Zrátajte si koľko vás doma je. Ak si totiž pre dvojčlennú domácnosť kúpime príliš veľké a kapacitne nevyužité spotrebiče, zbytočne plytváme energiou.

Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame