Ako byť fit po celý rok?

Ako byť fit po celý rok?

Na začiatku roka si všetci navzájom v pozdravoch želáme najmä veľa zdravíčka. Týka sa ho aj najviac novoročných predsavzatí. Je však pravdou, že realizácia dobrých predsavzatí v realite často zlyháva a mnohé civilizačné ochorenia sú vlastne len výsledkom nášho nesprávneho prístupu k udržiavaniu dobrej zdravotnej kondície. Aj preto sme sa rozhodli venovať tohto-týždňovú Dobrú radu práve zdraviu a slovo sme dali odborníkom z oblasti medicíny.

A je úplne prirodzené, že po sviatočnom hodovaní sa budeme ako prvému venovať zdravému stravovaniu. Tatiana Šušková tak spravila s docentkou Danielou Minárikovou, ktorá zdôraznila, že s ním treba začínať už od útleho detstva.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak veľa najmä zdravia. Koľkokrát ste to už popriali po sviatkoch pri novoročných pozdravoch svojim blízky, priateľom či kolegom? Ako preniesť tieto priania do života tak o tom hovoríme tento týždeň v Dobrej rade. Dnes nám poradí imunológ Martin Hrubiško ako si zlepšiť imunitu, ktorá zabezpečuje odolnosť organizmu voči rôznym ochoreniam. Tatiane Šuškovej potvrdil, vlastne bojuje v každej chvíli za naše zdravie.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Schudnúť, napísať knihu, zamilovať sa, byť úspešnejší v práci. Môžeme mať tisíc želaní, ak nemáme splnené jedno jediné – zdravie.
Priznajme si, že často preň veľa nerobíme. Aj preto v prvej dobrej rade tohto roka radíme ako sa oň starať.Všeobecní lekári by namiesto liekov najradšej pacientom predpisovali pravidelnú dennú dávku pohybu. Tatiane Šuškovej to potvrdila aj doktorka Viera Dekretová.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A všetko dobré v Novom roku. Najmä veľa zdravíčka. Zrátali by ste koľko krát za tento týždeň ste počuli túto vetu? Čo robiť pre svoje zdravie v novom roku, keď si ho už tak hojne želáme najmä slovne. Zhrnutie patrí všeobecnej lekárke Stanislave Bacheldovej.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak si nezabudnite do kalendára na tento rok poznačiť aj termín preventívnej prehliadky, ale zaraďte doň aj pravidelné aktivity, ktoré pomáhajú vášmu fyzickému aj mentálnemu zdraviu.

Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame