Čo by sme mali vedieť o výpredajoch?

Čo by sme mali vedieť o výpredajoch?

Každý z nás zažil pocit, keď túžba mať nejakú vec bola silnejšia ako potreba ju vlastniť. Preto je v nákupných centrách nezriedkavé vidieť nerozhodných ľudí, ktorí nakoniec často podľahnú psychologickým praktikám rôznych predajcov. Januárové výpredaje sú veľkou skúškou ako im odolať.

Dnešný tip ako odolať nástrahám obchodníkov počas výpredajov sa týka logiky a emócií. Ako byť imúnny voči zľavám, povedal Marcele Jedinákovej expert na psychológiu predaja Peter Strcula.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V novom roku predajcovia vyprázdňujú svoje sklady a snažia sa nás nalákať na výpredajové nižšie ceny. Rozum nám síce hovorí, že danú vec nepotrebujeme, ale emócie aj tak rozhodnú po svojom. V dnešnej dobrej rade sa dozvieme aj o tom, ako pri výpredajových nákupoch reaguje náš mozog.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak nakupujete na internetovom obchode online, tak tam na nás striehnu iné nástrahy ako keď nakupujeme v obchode alebo v nákupnom centre. V čom je rozdiel a ako sa voči tomu brániť?

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Lákadlá na nákup aj toho, čo nepotrebujeme, na nás striehnu na internete aj v kamenných predajniach. Dnes si preto povieme, kedy je pre nás výhodnejšie nakupovať online a kedy v nákupnom centre.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Všetci to poznáme, stojíme nad zľavnenou cenou na tovare v obchode a strácame čas, či kúpiť alebo nie. Dôvodom môže byť, či danú vec potrebujeme a tiež to, či ponúkaná zľavnená cena za tovar je naozaj zľavou. Že to tak byť nemusí, povedal Marcele Jedinákovej odborník na psychológiu predaja Peter Strcula.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Marcela Jedináková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame