Vyživovacia povinnosť

Vyživovacia povinnosť

Tento týždeň budeme v dobrých radách trochu listovať v zákone o rodine. S advokátkou a špecialistkou na rodinné právo JUDr. Jarmilou Zahradníkovou sa Janka Bleyová zamerala na pojem výživné, no a samozrejme - základná otázka.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Od odborníčky na rodinné právo, advokátky JUDr. Jarmily Záhradníkovej sme sa včera dozvedeli dôležitú informáciu: výživné na dieťa slúži predovšetkým na to, aby sa mu po rozvode rodičov, neznížila životná úroveň.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Rozvod manželov je pochopiteľne trauma nielen pre samotné deti, ale nie raz i pre partnerov, ktorí sa z rôznych dôvodov rozhodnú pre tento radikálny krok. K všetkým nezodpovedaným otázkam súvisiacim s rozchodom partnerov, však zákonite pribudne nezanedbateľná otázka, ako to bude s výživným na naše dieťa.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nič nie je "v úvodzovkách" večné a nemenné, no a platí to aj v prípade výšky alimentov na nezaopatrené dieťa.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Partnerské vzťahy bez akýchkoľvek pochybností patria medzi tie najkomplikovanejšie a žiaľ, neraz sa končia rozchodom. V prípade, ak rozvod nie je iba záležitosťou dvoch, ale v rodine je už aj dieťa zákonite vyvstávajú otázky súvisiace s výživným.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sa Janka Bleyová so špecialistkou na rodinné právo JUDr. Jarmilou  Zahradníkovou, venovala pálčivej téme výživnému na nezaopatrené dieťa. Od pondelka si budeme klásť trocha nepríjemné otázky. Prečo si dať ešte za života do poriadku veci posledné? Ako sa dokážu hnevať celé generácie dedičov? Nepríjemné, ale patria k životu.  

Autorka: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame