Kreatívne ruky

Kreatívne ruky

Tento týždeň sa budeme venovať tvorivým aktivitám. Budeme vyrábať zaujímavé veci.
Decoupage je z francúzskeho slova „decouper“ čo znamená vyrezávať. Ide o kombináciu výtvarnej tvorby, lepenia a lakovania, pri ktorej sa pomocou vzorov z papiera, látky alebo iných materiálov vytvárajú jedinečné a štýlové povrchy. Mária Babinská sa zhovárala s Annou Valáškovou  z online obchodu s kreatívnymi potrebami –  Kreativne ruky.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Včera sme hovorili o servítkovej technike, ktorá sa dá ľahko zvládnuť. Tentoraz všetkých, ktorí majú zmysel pre tvorivosť a sú zruční inšpirujeme ďalšou aktivitou. Zameriame sa na epoxidovú alebo krištáľovú živicu. Mária Babinská oslovila Annu Valáškovú z online obchodu s kreatívnymi potrebami.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Macrame je stará technika, no opäť sa dostáva do popredia, len sa využívajú modernejšie dizajny. Je to technika, pri ktorej sa špagáty rôznych farieb  a materiálov spájajú uzlami a tým sa vytvárajú unikátne vzory. Mária Babinská sa zhovárala s Annou Valáškovou z online obchodu s kreatívnymi potrebami.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Naučili sme sa servítkovú techniku, už vieme ako pracovať s epoxidovou živicou, hovorili sme aj o starej technike macrame a tentoraz sa budeme venovať niečomu modernejšiemu. Ide o quilling - čiže tvorbu obrázkov a dekorácií pomocou zvinutých a tvarovaných tenkých prúžkov papiera, ktoré sú natočené do rôznych tvarov a potom sa kombinujú a lepia. Vďaka tejto technike si môžeme vyrobiť jednoduché kvety, no dokonca až komplexné obrazy. Mária Babinská oslovila Annu Valáškovú z online obchodu s kreatívnymi potrebami.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Scrapbook, či scrapbooking. Táto technika spočíva v tvorbe a zdobení albumov, pohľadníc alebo iných predmetov, no a využívajú sa pri tom rôzne materiály. Mária Babinská sa viac dozvedela od Anny Valáškovej z online obchodu s kreatívnymi potrebami.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Veríme, že sme vás inšpirovali a možno začnete tvoriť zaujímavé predmety, určite sa vám zlepší aj jemná motorika. Na budúci týždeň poradíme, ako správne klíčkovať a ako si obohatiť stravu zdravými klíčkami.

Autorka: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame