Čo by sme mali vedieť pri kúpe vajec a hydinového mäsa?

Čo by sme mali vedieť pri kúpe vajec a hydinového mäsa?

Hydinové mäso je zdravé, ľahko stráviteľné, s vysokým obsahom bielkovín a nízkym obsahom tuku. Jeho výživová hodnota a chuť však závisia  od viacerých faktorov. Čo si všímať pri kúpe? Opýtala sa Viera Horáková Ľubomíra Urbana z Únie hydinárov Slovenska.

Čo by sme mali vedieť pri kúpe vajec a hydinového mäsa? Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Veľkochovatelia hydiny preferujú 3 spôsoby chovu hydiny. Ten prvý je klasický, to sú tzv. rýchle rastúce brojlere, potom sú welfer kurčatá a pomaly rastúce kurčatá. Aký je medzi nimi rozdiel?

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vajíčka sa vyskytujú v našom jedálničku takmer denne. Nie len uvarené na tvrdo, na mäkko, v podobe praženice, omelety či volského oka.
Sú aj neodmysliteľnou  prísadou mnohých ďalších pokrmov, pretože dokážu zahusťovať pokrmy a viazať i spájať ich jednotlivé zložky. Aj preto by sme ich nákupu mali venovať pozornosť. Dozvedela sa Viera Horáková od Ľubomíra Urbana z Únie hydinárov Slovenska.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vajíčka kupujeme väčšinou v kartónových obaloch. Skôr ako ich vložíme do nákupného vozíka obal otvoríme a skontrolujeme či  sa medzi nimi nenachádza vajíčko rozbité, či ináč poškodené. Ale venujete pozornosť aj informáciám na škrupine ? Čo z nich môžeme vyčítať? Opýtala sa Viera Horáková Ľubomíra Urbana z Únie hydinárov Slovenska.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V poslednom čase sa veľa hovorí o tom, ktorý spôsob chovu nosníc je  pre kvalitu vajec  najvhodnejší. Ako sa dozvedela Viera Horáková od Ľubomíra Urbana z Únie hydinárov Slovenska, tých spôsobov je niekoľko.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme nakupovali vajcia a hydinu a budúci týždeň sa budeme hýbať. Poradíme vám, ako sa na jar (po zime) rozhýbať. Máme niekoľko dobrých rád od ortopéda.

Autorka: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame