Ako na jar rozhýbať svoje telo?

Ako na jar rozhýbať svoje telo?

S príchodom jari vidíme viac bežcov v prírode ale i v našich uliciach. Betónové chodníky však  nie sú tým najideálnejším povrchom na športovanie aj keď beh považujeme za bezpečný šport. Beáte Repíkovej to povedal Dr. František Okál z ortopedickej nemocnice Medissimo v Bratislavskej Petržalke.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bicyklovanie spája cvičenie, relax a pobyt na čerstvom vzduchu. Ide o univerzálny šport a preto ho mnohí uprednostňujú behom. Relaxačné bicyklovanie patrí aj k pomerne bezpečným športom, preto sa stáva  zaujímavou voľnočasovou aktivitou pre celé rodiny. Chirurgovia a ortopédi však majú  skúsenosti najmä s úrazmi ku ktorým dochádza pri zjazdovom bicyklovaní.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Inline korčuľovanie alebo  korčuľovanie na kolieskových korčuliach je pomerne mladý a bezpečný špor, kým nedôjde k pádu. Dôležitý je správny výber kolieskových korčúľ a chráničov. Beáte Repíkovej to povedal Dr. František Okál z ortopedickej nemocnice Medissimo v bratislavskej Petržalke.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Futbal je stále najpopulárnejšia kolegtívna hra. Na našich ihriskách vidíme školákov, tínedžerov, ale aj  tých skôr narodených, dnes už  s obľubou hrajú futbal aj ženy. Zranenia z futbalu sú pomerne časté.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Raketové športy sú obľúbené aj v základných školách. V mnohých dokonca majú napríklad bedmintonové krúžky. Mimochodom bedminton patrí medzi najstaršie športy na svete - prvé doložené záznamy o ňom pochádzajú zo 7. storočia. Ale ako hrať bedminton, aby sme si nepoškodili zdravie a aké úrazy sú typické pre raketové športy? Ak preceníme svoj sily ozvú sa najskôr kolená či ramená.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bedminton patrí k najrýchlejším raketovým športom. No pri všetkých športových aktivitách, ktorým sme sa tento týždeň venovali, je nevyhnutné nepreceňovať svoje sily. Na budúci týždeň budeme hovoriť o kvalite vody a jej úprave.

Autorka: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame