Bezuhlíkové hospodárstvo – čo môžeme preto urobiť ako jednotlivci?

Bezuhlíkové hospodárstvo – čo môžeme preto urobiť ako jednotlivci?

Ako sa máme správať, aby sme zanechávali čo najnižšiu uhlíkovú stopu? Celý týždeň budeme hovoriť o tom, čo môžeme robiť my, jednotlivci. Vo všetkých oblastiach nášho života sa dá prispieť k šetreniu našej planéty. Mimochodom dnes je Deň Zeme, od rána sa tomu venujeme. Mária Babinská sa zhovárala s dvoma odborníčkami z Prognostického ústavu Slovenskej akadémie vied. Najskôr oslovila Dušanu Dokupilovú.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako môžeme prispieť k zníženiu množstva uhlíka v atmosfére? Totiž takmer pri každej činnosti dokážeme šetriť našu Zem. Celý tento týždeň nám radia odborníčky z Prognostického ústavu Slovenskej akadémie vied. Mária Babinská najskôr oslovila Dušanu Dokupilovú.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dekarbonizácia – zníženie množstva uhlíka. V ostatnom období sa veľa o tom hovorí. Čo môžeme preto urobiť? Už sme sa včera venovali bývaniu, že je dobré zatepľovať budovy, vymeniť okná, ale aj dvere. Zníži sa spotreba energie a tým pádom sa znížia aj emisie skleníkových plynov. Celý tento týždeň nám vzácne rady dávajú odborníčky z Prognostického ústavu Slovenskej akadémie vied. Tentoraz bude reč o doprave. Mária Babinská najskôr oslovila Dušanu Dokupilovú.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Jazdíte na bicykli, či na kolobežke? Ak máte prácu blízko domu, idete tam pešo? Prípadne využívate mestskú hromadnú dopravu? Celý týždeň hovoríme o tom, ako znížiť množstvo uhlíka v atmosfére. Včera sme riešili dopravu, dnes sa zameriame na poľnohospodárstvo či stravovanie. Mária Babinská oslovila odborníčky z Prognostického ústavu Slovenskej akadémie vied, najskôr Dušanu Dokupilovú.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame