Viete, ako sa správať vo svete justície?

Viete, ako sa správať vo svete justície?

Boli ste už niekedy v úlohe svadobného svedka? Ak áno, potom viete, že je to o slávnostnej povinnosti, no a po obrade, samozrejme o zábave. Ocitnúť sa však v úlohe svedka trestnej činnosti je takpovediac „iná káva“. Slovo má uznávaná advokátka v oblasti trestného práva  JUDr. Jitka Johana Hasíková, ktorú oslovila Janka Bleyová.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nazdávam sa, že každý z nás vie, lepšie povedané, dokáže vysvetliť, čo znamená chránená rastlina, chránený živočích, alebo hoci aj chránená dielňa. Máte však predstavu aj o tom, čo sa skrýva za  pojmom „chránený svedok“...? Ak neviete, alebo odpoveď iba hmlisto tušíte započúvajte sa do slov odborníčky na trestné právo, advokátky JUDr. Jitky Johany Hasíkovej.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Podozrievať niekoho, že neovláda elementárne zásady slušného správania, je rozhodne niečo iné, ako podozrievať niekoho z páchania trestnej činnosti, napríklad krádeže auta.  Janku Bleyovú  preto v súvislosti s dobrými radami, v ktorých sa pohybujeme v trestnom práve, v rozhovore s advokátkou JUDr. Jitkou Johanou Hasíkovou najskôr zaujímalo, aký je rozdiel medzi podozrivým a obvineným.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Možno ste totiž aj vy zachytili slovné spojenie „chránená osoba“ a nie je vám  celkom jasné, čo si môžete pod týmto pojmom  predstaviť. Vysvetľuje advokátka Jitka Johana  Hasíková.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Podozrivý, obvinený, svedok, obhajca, obeť, páchateľ. Aj tieto pojmy rezonovali počas týždňa v našich dobrých radách. V nich nás advokátka Jitka Johana Hasíková voviedla do oblasti, v ktorej sa zrejme nik z nás nechce ocitnúť. Odborníčky na trestné právo sa aj dnes pýta Janka Bleyová.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame