Klub farmárov - Diskusia o živej pôde na Agrokomplexe

Klub farmárov - Diskusia o živej pôde na Agrokomplexe

Ako to už koncom augusta býva – na nitrianskom výstavisku Agrokomplex môžete zažiť celý rad výstav, vidieť hospodárske zvieratá, poľnohospodársku techniku, spoznáte regeneratívne a precízne poľnohospodárstvo, ochutnáte kvalitné potraviny a objavíte čaro slovenských tradícií. Novinkou na výstave bude v pavilóne B projekt Jedáleň 21. storočia, ktorý návštevníkom názorne ukáže, ako pojať školské stravovanie moderne – zdravo, bezpečne, efektívne, ekonomicky a ekologicky. My sa teraz pozrieme na odborný program. O nových prístupoch k záhradkárstvu a poľnohospodárstvu sa na tohtoročnom nitrianskom Agrokomplexe môžete dozvedieť v pavilóne M 3. Martin Jurčo oslovil Luciu Baľákovú z občianskeho združenia a sociálneho podniku Živá pôda z Leopoldova.

Klub farmárov - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Už po desiatykrát sú súčasťou Agrokomplexu aj odborné okrúhle stoly  na rôzne témy. Tentoraz sa bude hovoriť o regeneratívnom poľnohospodárstve, nedostatku odborníkov v agrosektore, o problematike prenájmu poľnohospodárskej pôdy i o mladých farmároch. No ochutnať budete môcť spišské párky, bratislavské rožky, skalický trdelník či zázrivské vojky. Reč bude totiž o výrobkoch s chráneným označením pôvodu, chráneným zemepisným označením a zaručenej tradičnej špecialite. Viac povedali Martinovi Jurčovi organizátori - publicista Juraj Huba a vedúci zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Vladimír Šucha.

Klub farmárov - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Diskusné okrúhle stoly nájdete od piatka do nedele v pavilóne M3 v stánku Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku. Napríklad už dnes od 11.30 sa začína prvá téma s Martinom Jurčom a jeho hosťami o regeneratívnom poľnohospodárstve. Popoludní od 15.30 sa hostí budeme pýtať, či nedostatok odborníkov brzdí rozvoj agrosektora. Zajtra Jana Obrancová po 15.00 bude s hosťami diskutovať aj o tom – či a ako sa dokážeme prispôsobiť zmene klímy.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame