Klub farmarov - Cukrovary spustili výrobu

Klub farmarov - Cukrovary spustili výrobu

Výroba cukru sa na Slovensku v tohtoročnej repnej kampani už spustila. Kedysi sme mali na našom území 40 cukrovarov – dnes fungujú posledné dva a oba na západe Slovenska – jeden je v Trenčianskej Teplej a druhý v Seredi. Ich linky už fungujú naplno, či dokážu dorobiť dostatok slovenského cukru, zisťovala Jana Obrancová.

Klub farmarov - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hoci cukor na Slovensku dorábame z vlastných zdrojov do plnej sebestačnosti Slovenska, na našich pultoch sa objavuje aj cukor zo zahraničia. Obavy producentov vyvoláva aktuálne aj to, že po čase sa k nám môže opäť dovážať aj cukor z Ukrajiny – a to spravidla v nižších cenách, ako je ten náš. Je teda ohrozený náš trh s cukrom? Zisťovala Jana Obrancová.

Klub farmarov - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako sa vyvinie situácia s dovozom ukrajinského cukru, ukáže až čas. Faktom je, že hoci sme v produkcii cukru sebestačný, na pulty sa dostáva aj zahraničný cukor – a je len na nás, spotrebiteľoch, po ktorom pri nákupoch siahneme.

Autor: Jana Obrancová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame