Naša sebestačnosť v ovocí dlhodobo nedosahuje ani 40 percent

Naša sebestačnosť v ovocí dlhodobo nedosahuje ani 40 percent

Hoci majú Slováci ovocie radi ako spotrebitelia, ako pestovatelia už menej. Dorobíme ho ani nie 40 percent našej spotreby. Stále sa však nájdu farmári, ktorí v sadoch doslova žijú a vidia v nich aj svoju budúcnosť. Práve do takéhoto sadu sa pozrieme v dnešnom farmárovi. Nahrávala Jana Obrancová.

Klub farmárov - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj keď slovenského ovocia sa u nás rodí menej, ako by sme potrebovali, stále sa nájdu aj slovenskí pestovatelia. A hoci ovocinárstvo nepatrí medzi ľahké živobytie, nájdu sa aj takí pestovatelia, ktorí majú plány aj do budúcnosti a chcú pri pestovaní ovocia zostať. Práve u takýchto farmárov sme navštívili v dnešnom farmárovi. Viac už Jana Obrancová.

Klub farmárov - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj sad pri obci Cabaj Čápor sa podieľa na produkcii domáceho, slovenského ovocia a tak ako mnohé sady na Slovensku, svoju filozofiu zakladá najmä na samozberoch. Naša sebestačnosť v ovocí však nedosahuje ani celých 40 percent, preto musíme ovocie aj dovážať.

Autor: Jana Obrancová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame