Vyhodnotili 28. ročník súťaže Top Agro

Vyhodnotili 28. ročník súťaže Top Agro

V nádherných priestoroch Auly Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre vyhodnotili 28. ročník súťaže Top Agro. Klub poľnohospodárskych novinárov každoročne vyhodnocuje 100 najlepších podnikov. Rebríček sa zostavuje podľa zložitej metodiky Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka. Ruská agresia na Ukrajine, zvýšenie cien energií, ale aj problém so zelenými pásmi. Aj to trápilo poľnohospodárov v sezóne 2022. Najúspešnejším sa stalo Agrodružstvo TP Palárikovo. Ide o firmu, ktorá - ako sa hovorí - vstala z popola. Z úpadku sa dostala na vrchol. Martinovi Jurčovi to potvrdil najstarší agromanažér na Slovensku – 81-ročný Zoltán Černák.

Klub farmárov - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovoríme o vyhodnocovaní najlepších slovenských agromanažérov a o stovke najlepších poľnohospodárskych firiem – o 28. ročníku súťaže Top Agro. Podľa rôznych ekonomických ukazovateľov zostavilo rebríček Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka. Z produkčných oblastí bolo úspešné napríklad Poľnohospodárske družstvo v Šenkviciach. V kategórii znevýhodnených podmienok sa dostalo na čelo rebríčka Poľnohospodárske družstvo Smolinské na Záhorí. Ktovie do akej miery zavážilo, že ho vedú ženy - predsedníčka Alena Čárska a oblastná referentka pôdneho fondu Renáta Masárová. Martin Jurčo oslovil predsedníčku Alenu Čársku.

Klub farmárov - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ešte spomeňme, že z firiem na západnom Slovensku boli úspešné  Hydina Súľovce, hospodár Viliam Zsidek zo Svätého Petra, poľnohospodárske družstvá zastupovalo družstvo Brezina Pravotice i Devio Nové Sady.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame