Výrobe sladu sa na Slovensku darí

Výrobe sladu sa na Slovensku darí

Výroba sladu a aj piva má na Slovensku už dlhoročnú tradíciu. Naše pivá získavajú aj nejaké tie ocenenia, a slovenský slad žne úspechy po celej Európe.  Je oň obrovský záujem. V uplynulej sezóne sa sladovníkom mimoriadne darilo.

Výrobe sladu sa na Slovensku darí 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Slovensku sa v uplynulej sezóne podarilo vyrobiť viac sladu, ako pšeničnej múky. Stalo sa tak po prvý raz v histórii. Aj to je dôkazom toho, že slovenským sladovniam sa darí a o ich produkciu rastie záujem aj za hranicami. Problémom je však nedostatok základnej suroviny z domácej produkcie, a teda slovenského sladovníckeho jačmeňa.

Výrobe sladu sa na Slovensku darí 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Navýšiť plochy sladovníckeho jačmeňa sa u nás zatiaľ podľa predstáv sladovní nedarí, potrebovali by ešte o asi 80 tisíc ton sladovníckeho jačmeňa viac. Slad, ktorý vyrobia, pritom pokrýva celú našu spotrebu a značná časť z neho mieri aj na export.

Autorka: Jana Obrancová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame