Do pestovania ovocia a zeleniny sa na Slovensku nehrnieme

Do pestovania ovocia a zeleniny sa na Slovensku nehrnieme

Čerstvú zeleninu či ovocie by sme aj podľa odborníkov mali mať na stoloch denne. Pri ich kúpe v obchode však spravidla pri produktoch vídame krajiny pôvodu ako Holandsko, Taliansko, Poľsko či iné štáty, Slovensko je zastúpené v nižšej miere. Do pestovania špeciálnych plodín sa naši poľnohospodári až tak nehrnú. Aká je situácia v ovocinárstve zisťovala Jana Obrancová.

Do pestovania ovocia a zeleniny sa na Slovensku nehrnieme 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Paradajky, paprika, mrkva, kapusta či zemiaky. Tieto plodiny bežne patria na naše stoly. Už menej bežné je, že sú zo Slovenskej produkcie. Naša sebestačnosť v zelenine či zemiakoch je všeobecne pod 50-timi percentami a zlepšiť sa ju nedarí. Aká je situácia v sektore zeleninárstva?

Do pestovania ovocia a zeleniny sa na Slovensku nehrnieme 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Či sa naša sebestačnosť v zelenine a ovocí naozaj do spomínaného roku zvýši, alebo zostane len deklarovaná na papieri, je nateraz otázne. Zostáva len veriť, že sa tak naozaj stane.

Autorka: Jana Obrancová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame