Vyberme si kvalitnú kávu!

Vyberme si kvalitnú kávu!

Milan Elčík vyučuje na Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera. Jeho doménou je baristika, teda, zjednodušene povedané, všetko, čo sa týka prípravy kávových nápojov. S Michalom Hercegom si kávu na začiatku rozdelili na dve veľké skupiny, komoditnú a výberovú.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Včera sme si s baristom Milanom Elčíkom vybrali kvalitnú kávu. Na jej prípravu nám poslúži plnoautomatický alebo pákový stroj. K tomu druhému si však treba zaobstarať aj mlynček. Michala Herceg zaujímali potrebné parametre strojov.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kapučíno máme radi pre jeho chuť, ale páči sa nám aj ako vyzerá. Michalovi Hercegovi o príprave tohto nápoja porozprával barista a pedagóg z Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch Milan Elčík.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aké sú alternatívne spôsoby prípravy kávy?

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Z Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch vychádzajú baristi, ale aj barmani. Spomíname to preto, lebo dnes budeme hovoriť o využití kávy v nealkoholických alebo aj alkoholických drinkoch.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame