Čo by sme mali vedieť o spracovaní mäsa?

Čo by sme mali vedieť o spracovaní mäsa?

Mäso patrí medzi najobľúbenejšie a najvyhľadávanejšie potraviny. Má vysoký obsah biologicky hodnotných bielkovín a látok budujúcich organizmus. Aj preto mu venujeme tohto týždenné kulinárium. Čo by sme mali zohľadniť pri kúpe mäsa. Opýtala sa Viera Horáková  Kláry Saboovej, kuchárky s 20 ročnou praxou.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Stále je veľa tých, ktorí považujú mäso za najobľúbenejšie a najvyhľadávanejšie potraviny. Napriek tomu niekedy nevieme, čo z ktorého druhu pripraviť. Napríklad krkovička. Je to prirodzene šťavnaté mäso, vhodné na pečenie, na živánsku i na grilovanie.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bravčová sviečkovica, ktorá sa tiež nazýva panenská sviečkovica, je mimoriadne jemná, chudá, šťavnatá a má intenzívnu chuť. Delí sa na hlavu, stredný diel a špičku. Čerstvá bravčová sviečkovica má lesklý povrch a pevnú konzistenciu. Čo však urobiť skôr, ako ju začneme pripravovať?

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bravčové karé je veľmi kvalitnou časťou z chrbtovej časti ošípanej. V prednej časti obsahuje vnútrosvalový tuk, kde nadväzuje na krkovičku. Stredná a koncová časť je naopak bez tuku. Aj preto ho treba vedieť pripraviť.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Huspenina. Jedlo, ktoré alebo milujete, alebo vo vašom jedálnom lístku nemá miesto.
Ale predsa, čo keby ste dnes urobili výnimku? Príprava huspeniny je nenáročná. Čo potrebujeme je akurát čas na varenie, aby bol aspik kvalitný a aby huspenina  chutila.
Prvý krok bude nákup. Čo teda vložiť do košíka? Opýtala sa Viera Horáková Kláry Saboovej, kuchárky s 20-ročnou praxou.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame