Energetické varenie

Energetické varenie

Tento týždeň sa pozrieme na to, ako sa stravovať, ako si pripravovať jedlá tak, aby sme získali spolu s potrebnou výživou a minerálmi pre organizmus aj čo najviac energie. Poznáme to mnohí, že napríklad po dobrom obede zostaneme hladní alebo unavení. Zdravé energetické stravovanie je ako palivo pre náš životný motor. Posúva nás počas dňa do rôznych výkonov.  Energetickému vareniu sa venuje Beáta Repíková s Petrom Planietom, ktorý sa venuje zdravému životnému štýlu a zdravej strave od svojich 17 rokov. Čo vieme o „energetickom varení“?

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Predstavte si svoje telo, ako špičkový stroj, ktorý potrebuje kvalitné palivo na to, aby fungoval v optimálnom režime. Zdravé energetické stravovanie je kľúčom k tomu, aby sme  bežali na plné obrátky bez výpadkov. Beáta Repíková sa o tom porozprávala s Petrom Planietom, ktorý vyskúšal na sebe rôzne stravovacie štýly – vegetariánsku stravu, delenú, surovú, stravovanie podľa krvných skupín a nakoniec spoznal makrobiotiku, energie Jin a Jang a stravu podľa piatich elementov. Ako získame energiu aj z orechov a z rôznych semienok?

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zdravé energetické varenie je dlhodobá investícia do nášho zdravia, pomáha nám predchádzať mnohým ochoreniam, alebo s niektorými diagnózami byť v harmónii. Zdravé energetické varenie prináša mnohým „vitálnejší život“. Beáta Repíková sa o tom rozpráva s  Petrom Planietom, ktorý získal aj ocenenie Bio človek roka 2012.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zdravým energetickým stravovaním budujeme zdravie, tak ako keby sme stavali pevné  základy pre svoj nový dom. Dnes sa zameriame na to, ako získame čo najviac energie z mäsa.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes si povieme, ako kombinovať mäso s prílohami a so zeleninou tak, aby sme  po obede nevstávali unavení a mali dostatok energie.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame