Karloveská zátoka

Karloveská zátoka

Poznáte Karloveské rameno v Bratislave? Je jedno z posledných dunajských ramien na Slovensku, ktoré prirodzene reaguje na dynamiku Dunaja. Vďaka prúdeniu vody sa tu vyformovali unikátne brehy s lužnými lesmi, ktoré predstavujú významné hniezdne biotopy pre mnohé druhy vtákov. Preto je Karloveské rameno súčasťou územia európskeho významu - Bratislavské luhy. Na prechádzku sa tam vybral Miroslav Würfl spoločne s geografom Danielom Kollárom.

Karloveská zátoka 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sme na prechádzke v Karloveskom ramene v Bratislave. Darí sa tu rybám ako kapor, pleskáč, karas, na háčiku rybára často skončí aj sumec, šťuka alebo zubáč. Rameno dôverne poznajú aj vodáci, veď tunajšie lodenice stále podporujú výchovu vrcholových aj amatérskych športovcov.

Karloveská zátoka 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Karloveské rameno je v súčasnosti známe aj rozrastajúcou sa bytovou výstavbou. Tomu však zodpovedajú aj ceny nehnuteľností s výhľadom do zátoky. Našťastie, najväčším turistickým lákadlom tejto lokality stále ostáva nádherná príroda a zátišia mohutných stromov lužného lesa, ktoré vytvárajú výborné podmienky na relaxačné aktivity.

Autor: Miroslav Wurfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame