Využívali ste zubný benefit a ako vnímate jeho zrušenie?

Využívali ste zubný benefit a ako vnímate jeho zrušenie?

Od mája už ošetrenie zubov a ústnej dutiny nebude podporované benefitmi, ktoré roky vyplácali zdravotné poisťovne. Ministerstvo zdravotníctva túto podporu zrušilo s tým, že podľa neho už tento benefit naplnil svoj účel, a ľudí naučil chodiť na prevenciu k zubným aj všeobecným lekárom. Benefit mal hodnotu niekoľkých desiatok eur pri jednej návšteve zubára, pričom sa dal využiť počas roka opakovane. Zvykli ste ho využívať aj vy? Čo hovoríte na jeho zrušenie a využívate aj iné benefity zdravotných poisťovní? Písať nám môžete na náš facebook, Jana Obrancová sa pýtala aj ľudí v uliciach.

I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zubné benefity, teda preplatenie časti nákladov na ošetrenie u zubného lekára, končia. Od mája, teda od zajtra, ich už zdravotné poisťovne nebudú poskytovať. Zhodli sa na tom všetky tri. Využívali ste tento benefit, alebo aj nejaké ďalšie? Ako vnímate zrušenie zubného benefitu? To, že zubný benefit končí, oznámili zdravotné poisťovne asi v polovici apríla. Jana Obrancová zistila viac od Dajány Petríkovej, riaditeľky Asociácie zdravotných poisťovní.

II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Od zajtra už v ambulanciách zubných lekárov nemôžeme rátať s takzvaným zubným benefitom. Zdravotné poisťovne ho zaviedli pred pár rokmi a vďaka nemu si na mnohé ošetrenia chrupu mohli poistenci požiadať o preplatenie aspoň časti nákladov. Po novom ich však musia znášať naplno. Aký je váš názor na zrušenie zubného benefitu? Využívali ste ho, prípadne si zvyknete uplatňovať aj nejaké iné benefity od zdravotných poisťovní? Zdravotné poisťovne v súvislosti so zubným benefitom tvrdia, že jeho potenciál sa vyčerpal a poistenci sa už na prevenciu, či už u zubných ale aj iných lekárov naučili. Tí však majú trochu iný názor. Jana Obrancová viac zistila od prezidenta Slovenskej komory zubných lekárov Igora Moravčíka.

III. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Benefity u zubných lekárov, ktoré v uplynulých rokoch preplácali zdravotné poisťovne, sa už od zajtra stanú minulosťou. Preplatenie časti výdavkov na zubné ošetrenie či hygienu totiž od 1.mája končí, hoci sme to ako poistenci využívali pomerne často. Poisťovne sľubujú iné benefity. Viac zistila Jana Obrancová.

IV. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj pre zrušenie benefitov zažili zubné ambulancie v uplynulých dňoch doslova nápor pacientov, ktorí sa chceli dať ošetriť ešte počas apríla. Mnohí to však nestihli, a tak s preplatením časti výdavkov na ošetrenie chrupu alebo dentálnu hygienu, už rátať nemôžu.

Autorka: Jana Obrancová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame