V dennom stacionári v Rači sa o seniorov starajú už osem rokov

V dennom stacionári v Rači sa o seniorov starajú už osem rokov

V nasledujúcich minútach navštívime denný stacionár pre seniorov v Rači. Jeho hlavným cieľom je poskytovať sociálne služby ľuďom, ktorí dovŕšili dôchodkový vek a sú odkázané na pomoc inej fyzickej osoby. Stacionár poskytuje seniorom okrem možností pre ich záujmovú a kultúrnu činnosť aj podmienky na udržiavanie fyzickej a psychickej aktivity. Toto zariadenie na Plickovej ulici v Bratislave funguje už osem rokov, a na oslave nechýbala dobrá nálada, torta či zákusky. S mikrofónom tam bol aj  Miroslav Würfl. Najprv oslovil sociálnu pracovníčku Zuzanu Koníkovú.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme na návšteve v dennom stacionári pre seniorov v Rači. Keďže v jeho tesnej blízkosti je aj materská škola na Plickovej ulici, nikoho neprekvapilo, že  na oslave ôsmeho výročia fungovania stacionára šikovní predškoláci seniorom recitovali, zaspievali a vykrútili aj niekoľko tancov. Po veľkom aplauze si deti zaslúžene rozchytali sladkú odmenu. V Rači nahrával Miroslav Würfl. Sociálna pracovníčka Zuzana Koníková mu najprv vysvetlila, ako vyzerá bežný deň v tomto zariadení pre seniorov.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Denný stacionár v Rači oslávil pred pár dňami ôsme výročie svojho fungovania. V tomto zariadení poskytujú sociálne služby seniorom, ktorí sú odkázaní na pomoc iných ľudí. Miroslav Würfl zisťoval, či je zložité pripraviť na každý deň pestrý program pre vyše dvadsiatku klientov. Viac sa dozvedel od sociálnej pracovníčky Zuzany Koníkovej.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme v račianskom dennom stacionári pre seniorov, kde už osem rokov
poskytujú sociálne služby ľuďom v dôchodkovom veku. Na oslave ôsmeho výročia nechýbala hudba, spev či tanec. V Rači nahrával Miroslav Würfl. K mikrofónu si pozval 94-ročnú seniorku.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme v dennom stacionári v Rači.  Už osem rokov sa tu stretávajú seniori, aby sa vďaka fyzickým aktivitám udržiavali aj v psychickej pohode. Pred pár dňami toto výročie oslávili tortou a zákuskami. Ako funguje denný stacionár pre seniorov v Rači, zisťoval Miroslav Würfl. Najprv oslovil jeho vedúcu Máriu Pallovú.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Jednou z výhod denného stacionára na Plickovej ulici je tesná blízkosť škôlky. Seniori sa s detičkami často stretnú aj v záhrade a porozprávajú sa. Množstvo detskej energie im pravidelne zdvihne náladu, a aj takto si „dobíjajú svoje baterky“.

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame