Malackí skauti oslavujú 100 rokov

Malackí skauti oslavujú 100 rokov

"KEĎ SA SNAŽÍME KONAŤ SVOJU POVINNOSŤ, NIKDY NEZLYHÁME. ZLYHANIE VŽDY PRÍDE AŽ S JEJ ZANEDBANÍM." Takto znie motto šesťdesiateho deviateho skautského zboru Milana Rastislava Štefánika z Malaciek, ktorý v týchto dňoch oslavuje sté výročie svojho založenia. Malackých skautov navštívil Michal Herceg.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Po útlme v čase socializmu sa toto hnutie zamerané na všestranný rozvoj mládeže úspešne oživilo aj na Záhorí. Deväťročný Patrik Húšek, skautským menom bobor, si pri mikrofóne Michala Hercega najprv zaspomínal na letný skautský tábor.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Skauti pomáhajú pri čistení prírody, robia dobré skutky, onedlho budú roznášať betlehemské svetlo. To všetko o nich vieme. Čo však robia, keď ich nikto nevidí a keď sú odkázaní len sami na seba? Okrem iného čelia rôznym výzvam.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sa porozprávame o pesničkách, ktoré si nôtia pri ohni alebo na svojich stretnutiach. Pred časom dokonca vydali cd-čko a majú medzi sebou autora, ktorý pre nich napísal veľa textov. Priamo pred mikrofónom Michala Hercega sa však na spev neodhodlal nikto. Hovoria skautky Srnka a Ria.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj dnes s Michalom Hercegom poslednýkrát zavítame medzi malackých skautov. Možno sa s nimi stretnete už o pár týždňov, keď budú po Záhorí roznášať betlehemské svetlo. Alebo ste si ich všimli pri iných prospešných aktivitách. Ako pomáhajú vo svojom okolí a čo im prináša skautský život? Povedia najprv Dominik alias Sokol a Michal zvaný Miťo.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Posledné slová v našom seriáli patrili skautovi Kamilovi Ftáčnikovi alias Gordonovi. Malackým skautom a skautkám prajeme k ich storočnici všetko najlepšie.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame