29. ročník celoslovenskej súťaže študentských firiem

29. ročník celoslovenskej súťaže študentských firiem

Program Aplikovaná ekonómia rozvíja na stredných školách podnikavosť, ekonomické myslenie, finančnú gramotnosť a praktické zručnosti pre budúcu kariéru stredoškolákov. V rámci tohto programu si žiaci zakladajú akciové spoločnosti, s ktorými prechádzajú celým podnikateľským príbehom od zápisu do simulovaného obchodného registra, cez daňové kontroly, publikovanie výročnej správy, marketingovú komunikáciu, predaj produktov a služieb až po likvidáciu. Študenti majú teda možnosť podnikať s reálnymi peniazmi. Vyvrcholením ich celoročnej snahy je Veľtrh podnikateľských talentov, ktorý bol nedávno v Bratislave. Máriu Babinskú zaujal projekt Strednej priemyselnej  školy elektrotechnickej na Hálovej ulici v bratislavskej Petržalke. Oslovila Mateja Gregora, prezidenta firmy Devecol.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Majú už podnikateľského ducha, no sú to ešte len stredoškoláci. Pred pár dňami bol v Bratislave veľtrh podnikateľských talentov, 29. ročník celoslovenskej súťaže študentských firiem. Svoje produkty predstavilo 52 firiem zo stredných škôl. Program Aplikovaná ekonómia rozvíja na školách podnikavosť, ekonomické myslenie či finančnú gramotnosť a praktické zručnosti. Dnes vám predstavíme projekt Obchodnej akadémie v Pezinku pod názvom Nishati. Je to zo svahilčiny a v preklade to znamená energia. Mária Babinská sa najskôr zhovárala so študentkou Melisou Miškerikovou.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň hovoríme o Veľtrhu podnikateľských talentov, ktorý bol pred pár dňami v Bratislave. Bola to celoslovenská súťaž študentských firiem. Stredoškoláci sa učia podnikať s reálnymi peniazmi. Program Aplikovaná ekonómia rozvíja u mladých ľudí ekonomické myslenie, ale aj finančnú gramotnosť. Žiaci si zakladajú akciové spoločnosti, naučia sa ako sa zapísať do simulovaného obchodného registra, no majú aj daňové kontroly a zažijú aj likvidáciu firmy. Máriu Babinskú zaujal projekt Bilingválnej obchodnej akadémie v Štúrove. Najskôr oslovila Tünde Molnárovú, ktorá učí aplikovanú ekonómiu a vedie študentský tím.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Niektorí študenti stredných škôl už vedia, aké je to podnikať. V našom seriáli sa tento týždeň venujeme Veľtrhu podnikateľských talentov, celoslovenskej súťaži študentských firiem, ktorá bola v Bratislave.  Už sme vám predstavili viaceré školy, tentoraz bola Mária Babinská zvedavá na  projekt Strednej odbornej školy Jána Antonína Baťu v Partizánskom. Zhovárala sa s prezidentkou firmy Zeteko Andreou Ivankovou.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

FITNISA - Neboj sa začať pracovať na sebe. Najťažšie je začať. My Ti s tým pomôžeme! Vďaka našim tutoriálom nemíňaš peniaze na trénerov. Neponúkame Ti len záznamy pohybu, ale kroky k lepšej a silnejšej verzii teba samého. Začni a inšpiruj sa! Je to ďalší zaujímavý študentský projekt. 

Celý týždeň sme v Regine hovorili o Veľtrhu podnikateľských talentov, celoslovenskej súťaži študentských firiem. Dnes vám ponúkame záverečnú časť. Mária Babinská tentoraz oslovila študentov 3. ročníka Gymnázia Vojtecha Mihálika v Seredi. Najskôr sa vyjadril viceprezident firmy Juvenis Filip Šimončík.

212405100813;babinska;Juvenis;Sered Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Študenti Gymnázia Vojtecha Mihálika zo Serede so svojím projektom Juvenis získali 2. miesto za prezentáciu na pódiu v rámci gymnázií. Na budúci sa budeme venovať budúcnosti učebných odborov na stredných školách gastronómie a hotelových služieb.

Autorka: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame