Vianoce v Prešporku

Vianoce v Prešporku

Aké boli Vianoce v Prešporku? Kedy a kde na ktorom mieste sa objavil prvý verejný vianočný stromček? Ako vyzerali v minulosti vianočné ozdoby a kto ich vyrábal? A čo vieme o adventnom venci? Na mnohé otázky Márii Babinskej odpovedala Karin Stašková, ktorá robí zážitkové prehliadky po Bratislave v dobovom kostýme. Prechádzku po centre mesta začali na trhoch na Hviezdoslavovom námestí.

Vianoce v Prešporku 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vianoce v Prešporku kedysi a dnes, to je naša téma. Prechádzame sa po Bratislave a spoznávame históriu. Ako sa Prešporčania pripravovali na Vianoce? Ako prežívali sviatky? Ktoré aktivity sa tešili najväčšej obľube? Kde, kedy a ako zháňali stromčeky, darčeky a čím sa najčastejšie obdarúvali?  Máriu Babinskú sprevádza Karin Stašková, ktorá robí dobové prehliadky po našom hlavnom meste.

Vianoce v Prešporku 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zajtra bude vianočná prehliadka pre deti: Kým príde Ježiško. Naše ratolesti sa dozvedia či svietili na stromčeku svetielka aj pred 100 rokmi, či bola kedysi štedrá večera iná ako tá dnešná  a na akých dobrotách si najčastejšie pochutili mlsné deti.

Autorka: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame