Po stopách hudby a tanca v meste na Dunaji

Po stopách hudby a tanca v meste na Dunaji

K Bratislave by sme vedeli pridať viacero prívlastkov - stará, historická, moderná, vinárska, aj typická gastronomická. Ale kedysi bola aj veľmi veselá, hudobná a tanečná. Z viacerých miest sa to ozývalo radostným spevom a krásne róby mladých dám, fiakre, svetlá a kytice kvetov zdobili honosné priestory palácov. Dnes si už túto atmosféru môžeme len predstavovať, ale po stopách hudby a tanca sa v meste na Dunaji môžeme vydať vždy. Skúsila to aj Hana Michalčíková.

Po stopách hudby a tanca v meste na Dunaji I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čas šiel kedysi rovnako rýchlo ako dnes, len v istých kruhoch, vo vyššej spoločnosti, mali ľudia na zábavu a tancovačky viac času. S miestom problém nebol. Bratislava mala viaceré paláce s tanečnými sálami, v ktorých to hudbou a tancom žilo nielen v plesovej sezóne, ale po celý rok. Dokonca vychýrené boli aj letné tancovačky v záhradách pánskych sídel, v ktorých sa veselilo aj hodovalo do neskorých nočných hodín. Hana Michalčíková si v uliciach dnešného starého mesta mohla pomôcť už len predstavivosťou a vedomosťami skúsenej turistickej sprievodkyne.

Po stopách hudby a tanca v meste na Dunaji II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak budete kráčať v tomto predjarnom období ulicami starého mesta, možno sa vám pri pohľade na niekdajšie paláce vybavia aj spomienky na vychýrené plesy, zábavy a tancovačky, ktorými mesto žilo. Čas sa síce vrátiť nedá , ani atmosféra týchto miest, ale chuť bratislavských rožkov našťastie zažiť ešte môžeme. 

Autorka: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame